Vader en broers van vermoedelijke dader aanslag Manchester opgepakt

De Britse politie maakt jacht op medeplichtigen van de vermoedelijke dader van de aanslag in Manchester die mogelijk de bom hebben gemaakt die hij tot ontploffing bracht. Intussen zijn al twee broers en de vader van de vermoedelijke dader opgepakt. Een van zijn broers zou op de hoogte zijn geweest van de plannen. Vanavond is nog een vrouw aangehouden na een raid op een appartementsgebouw in het noorden van de stad en vanavond laat meldt de politie nog een zevende arrestatie.
AFP or licensors
Gisteren vonden ook al huiszoekingen plaats in Manchester.

In het Verenigd Koninkrijk loopt het onderzoek naar de aanslag in de Manchester Arena van eergisteren volop. Volgens SkyNews is de politie op zoek naar medeplichtigen van de 22-jarige dader Salman Abedi die mogelijk de bom hebben gefabriceerd die hij bij de concertzaal tot ontploffing bracht.

Afgelopen nacht heeft de politie al drie mensen gearresteerd in verband met die aanslag. Dat gebeurde tijdens huiszoekingen in het zuiden van Manchester. De politie bevestigt dat ze in een van de onderzochte woningen een "gecontroleerde explosie" heeft gebruikt. Ook gisteren waren al huiszoekingen in Manchester uitgevoerd. Daarbij arresteerde de politie al de broer van Abedi.

In het noorden van de stad is vanavond een vrouw gearresteerd na een raid op een appartementsgebouw. Vanavond laat meldde de politie nog een zevende arrestatie.

In de Libische hoofdstad Tripoli zouden intussen bovendien een andere broer van Abedi en hun vader zijn opgepakt. Een van zijn broers zou op de hoogte zijn geweest van de plannen.

Netwerk

Lang was niet duidelijk of Abedi alleen handelde dan wel of hij deel uitmaakte van een groep, maar volgens hoofdcommissaris Ian Hopkins is het inmiddels zonneklaar dat wel degelijk sprake is van een netwerk. Ook de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd zei eerder vandaag dat Abedi wellicht hulp heeft gekregen.

Hopkins bevestigde voorts dat een van de dodelijke slachtoffers van de aanslag een politieagent is. Hij zei ook nog dat geen soldaten door de straten van Manchester patrouilleren en dat daarvoor ook geen plannen zijn. In Londen zijn wel soldaten in het straatbeeld verschenen.

Meest gelezen