Wie zijn de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Manchester?

De Britse politie kent de identiteit van alle 22 mensen die zijn omgekomen bij de aanslag in Manchester. De namen van 6 onder hen zijn intussen vrijgegeven. Een van de slachtoffers is een meisje van 8. De andere namen wil de politie pas bekendmaken nadat een autopsie is uitgevoerd. Dat kan 4 tot 5 dagen duren. De nabestaanden van de slachtoffers zijn wel al op de hoogte.

Saffie-Rose Roussos (8)

Ze was 8, ze woonde Leyland en ze liep school in de Tarleton Community Primary School: Saffie-Rose Roussos, een van de concertgangers die om het leven kwamen bij de aanslag in de Manchester Arena gisteravond.

Saffie-Rose woonde het concert van Ariana Grande bij samen met haar moeder en haar zussen, maar raakte in het gewoel van hen gescheiden. De moeder en de zussen zijn in het ziekenhuis opgenomen met niet-levensbedreigende verwondingen, de kleine Saffie-Rose heeft het niet overleefd.

Haar schooldirecteur noemt haar dood "hartverscheurend". "Het idee dat iemand naar een concert gaat en niet meer thuiskomt, breekt mijn hart", zegt Chris Upton aan The Telegraph. "Saffie was een prachtig meisje in elke betekenis van het woord."

Georgina Bethany Callander (18)

Ook Georgina Bethany Callander is inmiddels geïdentificeerd als een van de dodelijke slachtoffers. Zij was 18 en al jaren een grote fan van Ariana Grande. Twee jaar geleden ontmoette ze haar idool en gingen ze samen op de foto.

Callander ging naar school in het Runshaw college in Lancashire. Ook haar school reageert met ontzetting op haar dood.

Olivia Campbell (15)

De familie van Olivia Campbell heeft gisteren de hele dag naar het meisje gezocht. Ze hoopten dat ze gewond in het ziekenhuis lag. Maar vannacht maakte de mama van Olivia bekend op Facebook dat haar 15-jarige dochter om het leven kwam bij de aanslag. 

"RIP mijn liefste, kostbare, mooie meid... veel te snel heengegaan, ga zingen met de engelen en blijf lachen. Mama houdt zoveel van jou", schreef ze.

John Atkinson (26)

Volgens Britse media is ook John Atkinson een van de dodelijke slachtoffers. Hij was een jongeman van 26.

2 Poolse slachtoffers

Onder de 22 dodelijke slachtoffers bevinden zich ook twee Poolse burgers. Dat meldt het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook onder de 59 gewonden bevindt zich een Pool.

Meest gelezen