IN BEELD: Tweede dag van de Amerikaanse president Trump in België

Amerikaans president Trump is vandaag in ons land voor een bezoek aan de Europese instellingen en de NAVO. Tussen die bijeenkomsten gaat hij lunchen met de Franse president Macron. Bekijk hier de tweede dag van Trumps bezoek in beeld.

Mevrouw Michel en Stoltenberg wachten partners op

De partners van de politieke excellenties volgen deze namiddag een aangepast programma. Ze worden op sleeptouw genomen door de vriendin van premier Michel, Amelie Derbaudrenghien, en mevrouw Stoltenberg. Op het programma staan een bezoek aan de Magrittetentoonstelling en het huis van handtassenmerk Delvaux. Bij het overwegend vrouwelijk gezelschap voegt zich ook één man: Gauthier, de partner van de Luxemburgse premier.

BELGA

De politieke excellenties komen toe aan het nieuwe NAVO-gebouw

Alle NAVO-leden maken hun opwachting op de blauwe loper, voor het gloednieuwe gebouw dat door president Trump officieel geopend zal worden rond 16 uur. Voor ons land zijn premier Michel, ministers Reynders en Vandeput en koning Filip aanwezig. 

Trump heeft geluncht met Emmanuel Macron

Donald Trump en zijn vrouw Melania hebben Frans president Emmanuel Macron samen verwelkomend aan de Amerikaanse ambassade voor een lunchmeeting. Bij de ontmoeting ging het er hartelijk aan toe. Op vragen van de pers wilde het duo bij aanvang van hun ontmoeting niet antwoorden.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Melania Trump bezoekt kinderziekenhuis

De Amerikaanse first lady volgt vandaag een alternatief programma. Terwijl haar man de politieke ontmoetingen aan elkaar rijgt, bezocht Melania Trump vanmorgen kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Daar nam ze deel aan een knutselsessie, en maakte ze tijd voor enkele selfies met kinderen. 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump bij de Europese instellingen

Trump begon zijn tweede dag op Belgische bodem met een bezoek aan de Europese instellingen. Hij werd er ontvangen door Europees president Donald Tusk. Na een gesprek onder vier ogen sloten nog drie andere Europese excellenties aan: Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger voor buitenlands beleid en  de voorzitters vande Europese Commissie en het Europees Parlement Jean-Claude Juncker en Antonio Tajani.

 

afp or licensors

Grote veiligheidsmacht aan de Amerikaanse ambassade

Donald Trump heeft de nacht doorgebracht op de Amerikaanse residentie, vlak bij de ambassade, zijn vrouw Melania overnachtte in The Hotel. Rond de Amerikaanse ambassade is een indrukwekkende politiemacht op de been die de omgeving nauwlettend in de gaten houdt. 

Greenpeace protesteert tegen Trump

Tegen het bezoek van president Trump aan ons land werd ook vanmorgen geprotesteerd. Greenpeace-activisten hingen een spandoek met de boodschap "#resist" aan een kraan, vlak tegenover de Amerikaanse ambassade.

Nicolas Maeterlinck

Meest gelezen