Ivanka Trump en echtgenoot blijven liever in Rome dan naar Brussel te komen

Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump in Brussel op bezoek gaat bij de Europese instellingen en de NAVO, is een belangrijk deel van zijn entourage niet mee naar België gekomen. Zijn dochter Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner bleven liever nog wat in Rome vooraleer ze terugvliegen naar de VS.
AP

Ivanka en Jared Kushner werken beiden in het Witte Huis en waren op de rondreis van Trump meegereisd naar Saudi-Arabië en Israël. Daarna werden ze ook samen met president Trump ontvangen door paus Franciscus in het Vaticaan.

Voor het bezoek aan België heeft het koppel echter gepast. Toen Trump op het vliegtuig zat, werden Ivanka en Jared opgemerkt toen ze hand in hand liepen in de buurt van het Pantheon in Rome. Ze verbleven ook in de "Villa Taverna", de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Rome.

Volgens een medewerker van het Witte Huis was het de bedoeling dat Ivanka en Jared niet naar Brussel zouden komen. De twee zijn vandaag dan toch op het vliegtuig naar de Verenigde Staten gestapt.

Dat het koppel niet mee naar Brussel komt, is ook niet onlogisch. Jared Kushner is een belangrijk adviseur van president Trump en is onder meer belast met het vredesoverleg in het Midden-Oosten. Kushner is van Joodse afkomst en heeft goede banden met Israël.

Meest gelezen