Ook in beroep blijft inreisverbod Trump opgeschort

Een Amerikaans hof van beroep heeft in grote lijnen de opschorting bevestigd van het inreisverbod uit zes moslimlanden dat president Trump wilde invoeren.

Nadat een eerste poging om met een executive order een inreisverbod uit te vaardigen door twee rechters was geblokkeerd, had Trump een herwerkte versie uitgewerkt om het uitreiken van visa aan mensen uit Iran, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen 90 dagen op te schorten.

Maar ook deze tweede versie van het presidentieel besluit werd door rechters geblokkeerd. De administratie van Trump besloot hiertegen in beroep te gaan, maar moet nu weer bakzeil halen.

Volgens rechter Roger L. Gregory is ook het tweede inreisverbod gebaseerd op religieuze intolerantie en discriminatie en is het bedoeld om moslims buiten de VS te houden. De advocaten van Trump hadden geargumenteerd dat het inreisverbod nodig was voor de nationale veiligheid, maar dat werd door de rechter verworpen.

Meest gelezen