Ook Obama is in Europa, voor een ontmoeting met Merkel

Niet enkel president Trump is momenteel in Europa: ook zijn voorganger Barack Obama vertoeft dezer dagen in onze contreien. Vlak voor de NAVO-bijeenkomst van deze namiddag ontmoet Obama bondskanselier Angela Merkel nog, tijdens een panelgesprek over democratie in Berlijn.
AFP or licensors

Obama vertoeft al een kleine week op het Europese vasteland. Tot gisteren was hij op vakantie in Italië, met zijn vrouw Michelle. De vakantiekiekjes van het voormalige presidentiële paar gingen de wereld rond. 

Vandaag staat er opnieuw politiek op Obama's agenda. Hij reist af naar Berlijn, waar hij samen met bondskanselier Merkel deelneemt aan een panelgesprek over democratie. Het gesprek vindt plaats in het hart van de stad, aan de iconische Brandenburger Poort. Het gesprek kadert in een reeks evenementen ter gelegenheid van de 500e verjaardag van de protestantse reformatie, die ingezet werd door Maarten Luther.

Tijdens Obama's dubbele ambtstermijn onderhield hij nauwe contacten met Merkel. Het leek zowel op politiek als persoonlijk vlak te klikken tussen beide politieke zwaargewichten. Obama en Merkel werden geregeld breed lachend gefotografeerd samen. En ook nu Obama president af is, kruisen hun paden opnieuw.

Meteen na het panelgesprek reist Merkel door naar ons land, voor een ontmoeting met de NAVO-lidstaten en de inhuldiging van het nieuwe NAVO-gebouw door president Trump. Een officiële NAVO-top staat er niet op de agenda, maar de lidstaten zullen het wel hebben over de toekomst van de organisatie.

Meest gelezen