Partners van NAVO-leiders bezoeken Magritte Museum

De partners van de staats- en regeringsleiders hebben, in de marge van de NAVO-bijeenkomst, een bezoek aan het Magritte Museum in Brussel gebracht. Ze kregen er tijdens een rondleiding uitleg over het werk van de Belgische surrealistische schilder.
BELGA

Het bezoek startte rond 16.10 uur, toen Melania Trump, de vrouw van de Amerikaanse president, als laatste aankwam bij het museum in het centrum van Brussel. Ook de partners van de Franse president Emmanuel Macron (Brigitte) en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (Emine) zijn bij het bezoek aanwezig.

Amélie Derbaudrenghien, de vriendin van de Belgische premier Charles Michel, is ook aanwezig. Ze treedt samen met de partner van NAVO-baas Jens Stoltenber (Ingrid Schulerud) op als gastvrouw. Ze krijgen er van Michel Draguet, de directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, een rondleiding in het museum dat meer dan 200 werken van René Magritte (1898-1967) telt.

BELGA

Delvaux

Na het bezoek aan het museum trokken de vrouwen naar een winkel van het handtassenmerk Delvaux. Melania Trump was daar niet meer bij aanwezig. Ze was daar verwacht, maar kort voor aanvang van het bezoek raakte bekend dat ze afwezig zou blijven. Later vandaag, bij het bezoek aan de koninklijke serres, zou ze opnieuw present zijn.

Alle partners kregen na afloop een "souvenirtje" mee naar huis. Al was niet duidelijk wat ze nu net gekregen hebben. Na het bezoek aan de Delvaux-boetiek trok het gezelschap, onder leiding van Amélie Derbaudrenghien, vriendin van premier Charles Michel, en de Noorse Ingrid Schulerud, echtgenote van NAVO-topman Jens Stoltenberg, naar de koninklijke serres in Laken, waar ze opgewacht werden door koningin Mathilde. Die gaf de dames een rondleiding in de koninklijke serres, waarna de dag werd afgesloten met een diner.

Kinderziekenhuis

Dat Melania niet aanwezig was in de Delvaux-winkel wekte enige verwondering, maar naar verluidt stond het bezoek sowieso niet op de agenda van de first lady, die haar dag begon met een bezoek aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in de Brusselse deelgemeente Laken.

Op Twitter heeft Melania het kinderziekenhuis bedankt voor de ontvangst die ze er vanmorgen gekregen heeft. Ze zegt ook dat ze erg genoten heeft van het bezoek.

"Dank u Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola! Ik heb genoten van het knutselen van papieren bloemen met geweldige patiënten, en van de rondleiding", zo meldt ze op @FLOTUS, het Twitter-account dat voorbehouden is voor de first lady van de VS. Melania Trump heeft ook een foto verspreid waarin ze samen met enkele patiënten te zien is.

Eerder had de first lady al in het gastenboek geschreven dat ze het werk van het kinderziekenhuis "inspirerend" vindt. "Bedankt om dit met mij te delen", schreef ze daarbij ook.

Meest gelezen