Procol Harum op nummer 1 in "Top 60 van de jaren 60"

Het nummer "A whiter shade of pale" van de Britse band Procol Harum is door de luisteraars van Radio 2 uitgeroepen tot beste nummer van de jaren 60. Radio 2 heeft vanmiddag de integrale "Top 60 van de jaren 60" uitgezonden. Het hoogst genoteerde Nederlandstalige nummer is "Eenzaam zonder jou" van Will Tura op de twaalfde plaats.

"A whiter shade of pale" van Procol Harum is door de luisteraars van Radio 2 verkozen tot beste nummer van de jaren 60. Radio 2 heeft vanmiddag van 12 tot 16 uur de "Top 60 van de jaren 60" uitgezonden.

Het podium wordt vervolledigd door "Eloise" van Barry Ryan en "Bad moon rising" van Creedence Clearwater Revival. Het hoogst genoteerde Nederlandstalige nummer is "Eenzaam zonder jou" van Will Tura op de twaalfde plaats.

De populairste artiesten in de "Top 60 van de jaren 60" zijn The Beatles, Rolling Stones en Will Tura. Zij staan elk met drie nummers in de lijst van de luisteraars van Radio 2.

De top tien van de "Top 60 van de jaren 60"

1. (14) A whiter shade of pale - Procol Harum
2. (2) Eloise - Barry Ryan
3. (9) Bad moon rising - Creedence Clearwater Revival

4. (1) Hey jude - The Beatles
5. (4) Suspicious minds - Elvis Presley
6. (23) Oh pretty woman - Roy Orbison
7. (15) Born to be wild - Steppenwolf
8. (24) San Francisco - Scott McKenzie
9. (17) Gloria - Them
10. (3) Venus - Shocking Blue

Meest gelezen