Sony koopt rechten van "The rider" van Belgische productiehuis Caviar

De Amerikaanse film "The rider" heeft een distributiedeal gestrikt op het Filmfestival van Cannes. De film van de Chinese cineast Chloé Zhao is geproduceerd door het Belgische productiehuis Caviar in Los Angeles. Sony Pictures Classics heeft de rechten gekocht op het langspeelfilmdebuut van Zhao.

Het Belgische productiehuis Caviar heeft in Cannes een distributiedeal gesloten met Sony Pictures Classics voor "The rider". "The rider" is de vierde Amerikaanse productie van de afdeling van Caviar in Los Angeles.

De film is de debuutfilm van de Chinese schrijfster en cineaste Chloé Zhao wordt in Cannes vertoond in de nevensectie Quinziane des Réalisateurs en vertelt het verhaal van een jonge cowboy die na een ongeluk te horen krijgt dat hij niet meer mag paardrijden.

""The rider" is een echte vondst. Het is een frisse, authentiek Amerikaanse film. Chloé Zhao is een nieuwe meester in het vak. We kunnen niet wachten om de film voor te stellen aan het grote publiek", reageert Sony Pictures Classics.

Caviar is bijzonder opgetogen over de distributiedeal. "Dit project is zo mooi, uniek en integer. Het is ook grappig dat deze film, die over iets zo fundamenteel Amerikaans vertelt, gerealiseerd wordt door een Chinese en een Amerikaanse green card houder", zegt Bert Hamelinck van Caviar.

Meest gelezen