Trump beveelt onderzoek naar perslekken onderzoek aanslag Manchester

De Britse autoriteiten hebben woedend gereageerd op de informatielekken in de Amerikaanse media over de aanslag in Manchester. De Amerikaanse president Donald Trump reageert met de boodschap dat hij eveneens niet te spreken is over de publicatie van foto's uit het onderzoek naar de aanslag in Manchester. "Mijn administratie gaat dit tot op de bodem uitspitten", aldus Trump.

De Britse autoriteiten hebben heel misnoegd gereageerd op de publicatie van foto's uit het onderzoek naar de aanslag in Manchester. Verschillende Amerikaanse media, waaronder de televisiezender CBS en de kranten The New York Times en The Washington Post hebben politiefoto's van net na aanslag in de Manchester Arena gepubliceerd.

De Britse politie dreigt ermee geen informatie meer te delen met de Amerikaanse collega's en de Britse premier Teresa May kondigde aan dat de perslekken ter sprake zullen komen op de NAVO-top in Brussel.

Volgens de Britse onderzoekers hebben hun Amerikaanse collega's de foto's gelekt in de Amerikaanse pers. De Britse politie had die informatie doorgegeven aan hun Amerikaanse collega's in het kader van het onderzoek naar de aanslag in Manchester.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft intussen gereageerd op de "lekken van gevoelige informatie" in de Amerikaanse pers. "De beschuldigingen zijn heel verontrustend. Ik beveel een diepgaand onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van mijn administratie bij deze perslekken. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zal dit uitspitten tot de boden. Perslekken zijn een bedreiging voor onze nationale veiligheid", aldus Trump.

Donald Trump voegt er nog aan toe dat lekken van gevoelige informatie in de Amerikaanse media al lang plaatsvinden en hij wil daar definitief een einde aan stellen.

Meest gelezen