Verkeersdrukte naar de kust lost stilaan op, nog file rond Antwerpen

Wie vanmorgen met de auto naar de kust reed, moest rekening houden met heel wat vertragingen. Kort na de middag zijn de langste files opgelost. Rond Antwerpen blijft het door wegenwerken bijzonder druk. Het Vlaams verkeerscentrum raadt automobilisten aan om vandaag voldoende water mee te nemen in de auto.
Nicolas Maeterlinck

De E314 is sinds 15 uur volledig versperd in de richting van Leuven als gevolg van een ongeval in Holsbeek. Dat meldt het Verkeerscentrum Vlaanderen, dat aanraadt om de snelweg te mijden. Het is er nu al meer dan een halfuur aanschuiven. Ook is er sprake van verschillende gewonden, maar over hun toestand is voorlopig niets bekend.

Een brandend voertuig in Diegem heeft een tijdlang grote hinder veroorzaakt op de Brusselse Ring. Zowel op de Binnen- als Buitenring werden drie rijstroken afgesloten door het incident. Kort voor 12 uur is de weg weer vrijgegeven op de Buitenring. Op de Binnenring waren de drie rijstroken lange tijd afgesloten. Tegen de namiddag was de hinder daar achter de rug.

Op de E40 Brussel-Oostende was het de hele ochtend erg druk, door een combinatie van dagjestoeristen die aan zee van het zonnige weer willen genieten én een ongeval ter hoogte van Loppem, waar de linkerrijstrook een hele tijd versperd was. In de loop van de voormiddag was het bijna anderhalf uur aanschuiven, met files van Beernem tot Loppem - door het ongeval - en van Wetteren tot Gent, en op de E17 Antwerpen-Gent veroorzaakt een ongeval in Beervelde ook nog eens voor een moeilijke doorgang. Omstreeks 13.30 uur stond er nog slechts een halfuur file door de uittocht voor het hemelvaartweekend. 

Wie deze voormiddag naar Frankrijk reed, moest rekening houden met grenscontroles in Rekkem en Adinkerke. Ook daar liepen de wachttijden op.

Antwerpen

Ook rond Antwerpen is het aanschuiven geblazen. Daar wordt gewerkt op de ring richting Nederland, bij Deurne. De hinder daar moest tegen de middag opgelost zijn, maar de problemen daar houden aan. De betonherstellingswerken op de Antwerpse ring zijn wel afgerond,  maar een ongeval met drie personenwagens in Borgerhout zorgt daar opnieuw voor lange wachttijden vanaf de Kennedytunnel.

Ook richting Gent en dus de kust is het nog aanschuiven geblazen over een groot deel van de Antwerpse ring. "Het is al de hele tijd het ene probleem na het andere", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Op het viaduct van Merksem staat bijvoorbeeld een defecte vrachtwagen op de pechstrook, maar men heeft daar ook de rechterrijstrook moeten afsluiten."

Wie voor het verlengde weekend richting Duitsland of de Oostkantons trekt, moet ook geduld uitoefenen. "Er zijn veel verkeersproblemen rond Luik, door een ongeval op de E40 in Herstal. Die zone kan je beter volledig vermijden", meent Beeckman.

Het Verkeerscentrum raadt automobilisten richting kust ook aan om voldoende drinkwater mee te nemen voor onderweg.

Meest gelezen