"80 familieleden van jihadisten" gedood bij aanval coalitie in Syrië

Een nieuwe luchtaanval van de internationale coalitie in de Syrische stad al-Mayadeen heeft aan 80 mensen het leven gekost het leven gekost, onder wie 33 kinderen. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meegedeeld. Volgens die organisatie waren alle slachtoffers familieleden van jihadisten.
(Archieffoto al-Mayaheen)

De slachtoffers waren gevlucht naar het gemeentehuis van al-Mayadeen, aldus het Observatorium. "Het gaat om de zwaarste balans ooit bij een bombardement op familieleden van jihadisten in Syrië."

De stad al-Mayadeen wordt al sinds 2014 gecontroleerd door terreurgroep IS. In de stad verblijven heel wat mensen die de voorbije maanden weggevlucht zijn uit Irak en Raqqa, waar offensieven tegen IS zijn opgestart.

De nieuwe luchtaanval komt er enkele uren nadat de hoge commissaris voor Mensenrechten van de VN kritiek had geuit op het hoge aantal burgerslachtoffers dat de coalitie in Syrië veroorzaakt. Dat gebeurde naar aanleiding van een luchtaanval van de coalitie die aan 37 mensen het leven had gekost.

Meest gelezen