"Electra is een andere hond geworden. Ze wil almaar knuffelen"

Hoe triestig kan een hond kijken? Héél triestig, als we de beelden van Electra mogen geloven, de 4-jarige pitbull die ruim een week geleden door zijn baasjes in een dierenasiel in Californië, VS, achtergelaten werd. Medewerkster Lolys Menchaka plaatste de beelden op Facebook, met de omschrijving "Electra’s gelaatsuitdrukking toont het verdriet van veel dieren in ons asiel". Maar niet langer getreurd, intussen gaat het veel beter met de hond.

"Ik spreek geen oordeel uit over de eigenaars, toch moet ik soms moeite doen om hen te begrijpen", aldus Menchaka nog. De beelden gingen snel viraal en reacties als "hartverscheurend" waren schering en inslag:

Maar niet langer getreurd, Electra heeft een nieuw, warm nest gevonden. Medewerkster Tiffany Tan van het dierenasiel, waar Electra uiteindelijk terechtkwam, op de Australische nieuwswebsite News: "We hebben een alleenstaande moeder gevonden met een 16-jarige dochter die Electra maar al te graag wilde adopteren."

"Ik ben de afgelopen dagen verschillende keren langs geweest om te zien hoe Electra het stelt. Ze is een heel andere hond geworden dan degene die hier in het asiel binnengebracht werd. Als ze maar kan knuffelen, voelt ze zich goed. Nu ze in een meer standvastige omgeving opgroeit, zal ze nog meer openbloeien."

"Door alle aandacht die Electra ons bezorgd heeft, zullen nog meer honden gered worden en een goede thuis vinden. Daar kunnen we alleen maar gelukkig om zijn. Er is zoveel ellende in de wereld, met dit lichtpuntje zijn we dus erg blij."

Meest gelezen