"Groot deel van netwerk achter Salman Abedi aangehouden"

De Britse veiligheidsdiensten hebben een groot deel van het netwerk achter de dader van de aanslag in Manchester aangehouden. Dat zegt het hoofd van de anti-terrorismeafeling Mark Rowley op Sky News. Hij kondigde aan dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

Volgens Rowley schiet het onderzoek naar Salma Abedi bijzonder goed op,"Het gaat om belangrijke aanhoudingen. We zijn erg blij dat we de hand hebben kunnen leggen op enkele spilpersonen in het netwerk, maar er moeten nog belangrijke sporen worden gevolgd". 

Momenteel zijn in Engeland negen personen aangehouden in het onderzoek naar de aanslag.

In de loop van de avond heeft de Britse politie in het zuiden van Manchester nog een 44-jarige man aangehouden. In Libië zijn twee mensen aangehouden in verband met deze zaak.

Meest gelezen