"VS neemt de verantwoordelijkheid voor de lekken op zich"

De Amerikaanse regering neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de lekken uit het Brits onderzoek naar de aanslag in Manchester waarbij 22 mensen om het leven kwamen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson gezegd.

Tiilerson was op bezoek in Londen bij zijn Britse collega Boris Johnson. "In heel de Verenigde Staten zijn de harten gebroken bij het nieuws van de aanval op mensen die een concert van Ariana Grande bijwoonden", zei Tillerson.

Toen informatie uit het onderzoek via Amerikaanse media uitlekte, schortten de Britse veiligheidsdiensten het dele van informatie met de Amerikaanse collega's tijdelijk op.

"Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de lekken op ons en het spijt ons natuurlijk dat het gebeurde", zei Tillerson. "Wij veroordelen het vroegtijdige vrijgeven van informatie". Hij voegde er nog aan toe dat hij verwacht dat de Brits-Amerikaanse samenwerking van de veiligheidsdiensten het incident zal overleven.

Gisteren kondigde de Amerikaanse president Donald Trump al aan dat hij een onderzoek heeft bevolen naar de oorsprong van de lekken.

Meest gelezen