Cliff Richard treft schikking met politie na onderzoek kindermisbruik

de Britse zanger Cliff Richard heeft een schikking getroffen met de politie van South Yorkshire, nadat hij werd vernoemd in een zaak van kindermisbruik. De politie heeft zijn excuses aangeboden voor het doorspelen van de informatie aan de media tijdens het onderzoek. De rechtszaak van Cliff Richard tegen de BBC is nog lopende.

De politie van South Yorkshire heeft in 2013 een onderzoek gestart naar mogelijk seksueel misbruik door de zanger Cliff Richard. De 76-zanger werd door vier mannen beschuldigd van delicten die zouden hebben plaatsgevonden tussen 1958 en 1983.

Cliff Ricard werd de daaropvolgende drie jaar verschillende keren ondervraagd door de politie, maar hij werd nooit officieel in staat van beschuldiging gesteld. In 2014 kwam een huiszoeking bij Richard uitvoerig aan bod op de Britse openbare omroep BBC.

Vorig jaar werd het onderzoek van de politie stopgezet. Volgens de politie van South Yorkshire was er te weinig bewijs om Cliff Richard te vervolgen. Een van de mannen die een klacht had ingediend ging in beroep, maar het Openbaar Ministerie wees de vraag tot herziening van de zaak af.

Cliff Richard diende daarna een klacht in tegen de politie en de Britse openbare omroep BBC, omdat zijn privacy geschonden werd en de beschuldigingen hem in diskrediet hebben gebracht. Met de politie heeft Richard nu een schikking getroffen. De zaak tegen de BBC loopt nog steeds.

Meest gelezen