Dit zijn de tien favoriete albums van de luisteraars van Studio Brussel

Voor het zesde jaar op rij is het album "Ten" van Pearl Jam op de eerste plaats geëindigd in de "Album 500" van Studio Brussel. De top drie wordt vervolledigd door "AM" van Arctic Monkeys en "The black album" van Metallica. De hoogst genoteerde Belgische plaat is "Worst case scenario" van dEUS op de elfde stek.

De luisteraars van Studio Brussel hebben de vorige week overleden zanger Chris Cornell naar de 81e plaats gestemd in de "Album 500". Het album "Superunknown" van Soundgarden is daarmee een opvallende stijger in de lijst.

Pearl Jam blijft voor het zesde jaar op rij de "Album 500" domineren met "Ten". Daarna komen "AM" van Arctic Monkeys en "The black album" van Metallica. In de top tien staat geen enkel Belgisch album, wel klassiekers als "Nevermind" van Nirvana, "Rumours" van Fleetwood Mac en "Dark side of the moon" van Pink Floyd.

Het hoogst genoteerde Belgische album staat op de elfde plaats: "Worst case scenario" van dEUS. dEUS is ook de populairste Belgische act met vier albums in de "Album 500" van Studio Brussel. Muse, U2 en Foo Fighters staan met zeven albums in de lijst.

Vijftien albums in de lijst met 500 beste albums aller tijden werden vorig jaar uitgebracht. De meest recente plaat in de "Album 500" is "DAMN." van Kendrick Lamar.

De top tien van de "Album 500"

1. "Ten" - Pearl Jam
2. "AM" - Arctic Monkeys
3. "The black album" - Metallica

4. "Nevermind" - Nirvana
5. "Rumours" - Fleetwood Mac
6. "Ok computer" - Radiohead
7. "Songs for the deaf" - Queens Of The Stone Age
8. "Dark side of the moon" - Pink Floyd
9. "To pimp a butterfly" - Kendrick Lamar
10. "Whatever people say I am, that's what I'm not" - Arctic Monkeys

Meest gelezen