Meest recent

  Koning Filip loopt de 20 km door Brussel dit jaar niet mee: "Hij wil variëren"

  Koning Filip (57) neemt deze zondag niet deel aan de 38ste editie van de 20 km door Brussel. "Hij wil graag variëren", liet zijn woordvoerder aan onze redactie weten. De vorst liep in 2014 en 2013 wel mee.
  archieffoto

  Geen koning Filip (57) aan de start van de 20 km door Brussel op zondag 28 mei. Het paleis laat namelijk weten aan onze redactie dat de koning dit jaar niet zal deelnemen aan de jaarlijkse loopwedstrijd. In 2014 en 2013 deed hij dat wel en liep hij samen met zo'n 40.000 deelnemers door de straten van onze hoofdstad.

  "De koning blijft regelmatig lopen, maar zal deze zondag niet meedoen. Hij varieert graag eens en wil niet ieder jaar aan hetzelfde deelnemen",  klinkt het bij Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het paleis.

  Sportieve royal

  De koning trekt dus regelmatig zijn loopschoenen aan. "Zo maakte hij tijdens zijn staatsbezoek aan Denemarken in maart even tijd om te gaan joggen met de Deense kroonprins Frederik", aldus nog De Bauw. Dat looprondje vond plaats in Kastellet, het park aan het standbeeld van De Kleine Zeemeermin.

  VRT-Warmathon

  Ook eind vorig jaar liet koning Filip zich van zijn sportieve kant zien. Zo deed hij mee aan de VRT-Warmathon tijdens "De Warmste Week" van Music For Life. Hij deed dat samen met zijn kinderen.