Oeps, afbraakwerken verlopen niet zoals gepland

Twee voor de prijs van één. Al was dat wellicht niet de bedoeling toen een Amerikaanse aannemer afgelopen weekend gevraagd werd een huis af te breken in Baltimore. Het huis, dat eigendom is van de stedelijke huisvestingsdienst, vertoonde immers een aantal scheuren en diende daarom dringend te worden afgebroken. Maar de aannemer had vooraf beter wat meer nagedacht hoe hij het aanpalende huis, met een gemeenschappelijke muur, ongehavend zou houden. Want dat lukte dus niet.

Tijdens de afbraakwerken viel een muur plots omver, op het huis dat niet moest afgebroken worden. Dat huis, dat tot voor kort gebruikt werd als dierenwinkel, was nog maar pas verkocht. En daar bleef dus nu niet veel meer van over:

Niemand raakte gewond. Een woordvoerder van de stad Baltimore liet aan nieuwswebsite The Baltimore Sun alvast weten dat het incident grondig onderzocht zal worden. "Bovendien zijn beide huizen na het incident op een veilige manier verder afgebroken", aldus de woordvoerder nog.

De eigenaar van het onbedoeld vernielde huis reageerde eerder laconiek op het voorval: "We zullen het huis heropbouwen. Ik denk niet dat er een andere optie mogelijk is."

Meest gelezen