Prijzen strandcabines lopen sterk uiteen: van 600 tot 3.000 euro

De huurprijzen voor een strandcabine aan de Belgische kust lopen sterk uiteen, dat blijkt uit een rondvraag van Radio 2. In De Panne en Middelkerke is het 600 euro voor één seizoen, in Knokke-Heist kan dat oplopen tot 3.000 euro.

Een strandcabine kan je huren of kopen. Een cabine huren voor één seizoen kan in De Panne en Middelkerke al voor 600 euro, maar in Knokke-Heist lopen de prijzen op tot 1.800 en zelfs 3.000 euro bij stranduitbaters in de buurt van Het Zoute, zo blijkt uit de rondvraag van Radio 2.

Voor die 3.000 euro krijg je wel een luxueuze cabine met een koelkast en een eigen afgebakend plaatsje met zetels en ligbedden. Er zijn ook toiletten, douches, een bar en een petanquebaan. "'s Ochtends, als de mensen toekomen, staat alles klaar voor hen. En 's avonds, als ze het strand verlaten, kunnen ze alles laten staan. Mijn mensen pakken alles weer in", zegt Olaf Jacobs van Siësta Beach.

(Lees voort onder de foto)

Waar is er nog plaats vrij?

Mensen die zelf een cabine hebben, moeten alleen nog betalen voor een plaatsje op het strand. Maar ook daar zijn de prijsverschillen groot. In Oostende betaal je 920 euro voor de duurste standplaatsen, in De Panne amper 50 euro.

Je moet natuurlijk wel eerst een strandcabine kopen, wat toch ook al snel 1.000 tot 1.500 euro kost. Bovendien zijn er nog de kosten voor het onderhoud, het transport en het opslaan van de cabine tijdens de winter.

In zowat de helft van de badplaatsen zijn er nog plaatsjes vrij op het strand. Maar in De Haan, Oostende en Blankenberge zijn er wachtlijsten. In Knokke-Heist kan het zelfs 5 tot 10 jaar duren voor je een strandcabine kan krijgen.

Meest gelezen