Publiekslieveling François Ozon oogst veel bijval in Cannes

De Franse regisseur François Ozon is warm ontvangen op de rode loper in Cannes. Hij ding mee naar de Gouden Palm met zijn nieuwe film "L'amant double". De Duitse regisseur Fatih Akin kan de prijs ook winnen met "Aus dem nichts". De Deense cineast Lars von Trier heeft intussen de distributierechten van zijn film "The house that Jack build" verkocht aan IFC Films.
AFP or licensors
Marine Vacth, François Ozon, Jacqueline Bisset en Jérémie Renier

Het Filmfestival van Cannes maakt zich op voor de finale. Komende zondag worden de prijzen uitgedeeld op de Croisette. Dan komen we te weten wie de Gouden Palm in de wacht zal slepen.

De Franse regisseur François Ozon en de Duitse cineast Fatih Akin zijn warm ontvangen. Ze maken met respectievelijk "L'amant double" en "Aus dem nichts" kans op hun eerste Gouden Palm voor beste film.

Beide regisseurs hebben hun carrière een hoge vlucht zien nemen sinds de voorstelling van hun films "8 femmes" (Ozon in 2002) en "Gegen die Wand" (Akin in 2005) op de Croisette.

"L'amant double" van François Ozon heeft een Belgisch tintje. Onze landgenoot Jérémie Renier vertolkt naast Marine Vacth en Jacqueline Bisset (foto) een van de hoofdrollen in de erotische thriller. De film vertelt het verhaal van een psychiater die een relatie aanknoopt met een jonge, depressieve patiënte.

AFP or licensors

Lars von Trier maakt rentree in Cannes

De Deense cineast Lars von Trier heeft "The house that Jack built" voorgesteld in Cannes. De film noir speelt zich af in de jaren 70 en vertelt het verhaal van een seriemoordenaar. De hoofdrollen worden vertolkt door Matt Dillon en Uma Thurman. Von Trier stelde zijn film eind maart voor in Zweden (foto).

Het is voor het eerst sinds zijn "I'm a nazi"-uitspraak in 2011 dat hij te gast is op het Filmfestival van Cannes. Von Trier maakte bekend dat de distributierechten van zijn film werden verkocht aan filmdistributeur IFC Films. Het is al de tweede keer dat Von Trier met het distributiehuis samenwerkt. IFC Films bracht in 2009 "The antichrist" in de bioscoop.

Vandaag is ook de Belgische kortfilm "Camouflage" vertoond op het Filmfestival van Cannes. De film van zes minuten van KASK-student Imge Ozbilge neemt deel aan de competitie Cinéfondation.

Meest gelezen