Stijn Van De Voorde op muzikale roadtrip door Californië

Van maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni presenteert Van De Voorde "California love" op Studio Brussel naar aanleiding van de 50e verjaardag van de Summer of Love in 1967. De voorbije vijftig jaar is er in The Golden State ontzettend veel goede muziek gemaakt en Van De Voorde reisde naar de VS om die geschiedenis te ontrafelen.

Het nieuwe programma van radiopresentator Stijn Van De Voorde, "California love", zal niet alleen vijf dagen lang uitgezonden worden op Studio Brussel, het wordt ook aangeboden op VRT NU en er is een speciale app ontwikkeld voor het e-book van de serie.

Stijn Van De Voorde heeft in Californië vijftig verschillende plaatsen bezocht waar muziekgeschiedenis (over) is geschreven. Hij grasduint door vijftig jaar populaire muziek naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van The Summer of Love in Californië.

Hij bezocht onder meer de brug uit "Under the bridge" van Red Hot Chili Peppers en het favoriete hamburgerrestaurant van Kendrick Lamar. Van De Voorde bezocht ook het graf van Frank Sinatra en Johnny Ramone.

Het resultaat is een muzikale roadtrip van Venice Beach tot de Mojave Desert, van Compton tot de wijngaarden van Napa Valley.

"California love" wordt van maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni uitgezonden van 19 uur tot 20 uur op Studio Brussel. Op zaterdag 27 mei wordt het e-book van de serie gepubliceerd en vanaf 29 mei wordt het programma ook aangeboden op VRT NU.

Meest gelezen