Unicef: "Dit jaar al 200 kinderen gestorven op Middellandse Zee"

In de eerste 5 maanden van 2017 zijn al minstens 200 kinderen op hun vlucht naar Europa op de Middellandse Zee omgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het VN-kinderfonds Unicef.
Emilio Morenatti
Archieffoto

Enkel in Italië zijn sinds januari al ongeveer 5.500 niet begeleide kinderen aangekomen. Eerder deze week waren bij een zoveelste schipbreuk van een vaartuig met vluchtelingen zeker 34 mensen omgekomen, onder wie veel kleuters en jonge kinderen.

Gevreesd wordt dat bij het ongeval voor de Libische kust veel meer mensen zijn omgekomen. Naar verluidt werd de boot met migranten beschoten door de Libische kustwacht.

In Taormina, op Sicilië, komen vandaag en morgen de staatshoofden en regeringsleiders van de zeven grootste industrielanden samen. Met zijn melding van het dodencijfer onder kinderen hoopt Unicef de G7-leiders te wijzen op de migrantenproblematiek. Sicilië is één van de belangrijkste aankomstplaatsen van migranten uit Afrika.

Meest gelezen