Bakken en braden, maar het westen van het land krijgt mogelijk verfrissing

De dag begint zonnig, op enkele hoge wolkenvelden na. In de loop van de namiddag kunnen stapelwolken gevormd worden die later kunnen leiden tot een lokale onweersbui, vooral in de westelijke helft van het land en aan de Franse grens. Het wordt erg warm, met maxima tot 26 à 27 graden in de Ardennen en aan de kust, meer dan 30 graden in het centrum van het land en tot 32 of 33 graden in de Kempen.
© Image Source, all rights reserved.

Zaterdagavond en -nacht wordt wisselend tot zwaar bewolkt met lokaal kans op een een (onweers)bui. De minima liggen tussen 14 en 20 graden. Morgen wordt het opnieuw zeer warm. Op de meeste plaatsen is het zonnig, maar enkele lokale onweersbuien zijn niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 22 graden aan de kust, tussen 25 en 28 graden in de Ardennen en tussen 29 en 32 graden elders.

Maandag wordt het nog warmer met eerst veel zon en in de loop van de namiddag, avond en nacht overal kans op regen- en onweersbuien. Het kwik stijgt tot 27 graden aan de kust en in het binnenland wordt de 30 graden vlot overschreden, met mogelijk temperaturen tot 35 graden in de Kempen.

Dinsdag zijn er nog enkele regen- of onweersbuien mogelijk in het oosten van het land. Nadien wordt het opnieuw droog op de meeste plaatsen met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen rond 22 of 23 graden in het centrum van het land.

Meest gelezen