British Airways kampt met enorme computerstoring: alle vluchten op Heathrow geschrapt

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways heeft af te rekenen met een wereldwijde storing in de computersystemen. Alle vluchten op de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick zijn geschrapt voor de rest van de dag.

British Airways (BA) heeft het over een "belangrijk falen van de IT-systemen" en verontschuldigt zich. Het is niet geweten wat de oorzaak van de storing is, maar volgens de luchtvaartmaatschappij zijn er op dit moment geen bewijzen dat het gaat om een cyberaanval.

BA belooft te werken aan een snelle oplossing. De maatschappij zag zich wel genoodzaakt om alle vluchten op de drukke luchthavens van Heathrow en Gatwick aan de grond te houden. Vandaag zullen er geen vluchten meer vertrekken. Elders zijn er vertragingen.

De terminals op de Londense luchthavens staan intussen vol met wachtende passagiers. British Airways roept mensen op niet meer naar de luchthavens te komen.

Meest gelezen