Britse politie arresteert opnieuw twee verdachten gelinkt aan de aanslag

De Britse politie heeft vanochtend opnieuw twee mensen gearresteerd die gelinkt zouden zijn aan de aanslag in Manchester na een concert van Ariana Grande. Daarbij vielen 22 doden. De politie voerde bovendien een gecontroleerde ontploffing uit om een woning binnen te gaan en de twee te arresteren.
AFP or licensors
(archieffoto)

Met de twee mannen, die verdacht worden van terroristische misdrijven, komt het aantal arrestaties op 13. Twee personen, een man en een vrouw, werden intussen weer vrijgelaten.

De politie liet in de nacht van vrijdag op zaterdag ook al weten dat ze twee woningen had doorzocht in de wijken Cheetham Hill en Longsight. De politie gaat ervan uit dat een terreurnetwerk achter de aanslag zat. Gisteren verklaarde de topman van de Britse antiterreureenheid Mark Rowley dat een "groot deel" van het netwerk gevat is. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS. De dader werd geïdentificeerd als de 22-jarige Salman Abedi.

Meest gelezen