Lek in vat met zoutzuur bij Pfizer in Puurs

Bij het farmaceutisch bedrijf Pfizer in Puurs is zoutzuur gelekt uit een opslagtank. Er is geen gevaar voor de buurt. De preventieve maatregel om ramen en deuren te sluiten is opgeheven. Het zuur wordt door de brandweer opgezogen en in veiligheid gebracht.

Uit het vat van 3.000 liter is zo'n 200 liter van het bijtende product weggelopen. Gewonden zijn er niet gevallen. De brandweer en de Civiele Bescherming gingen meteen ter plaatse met beschermende kledij. Een kuip rond de lekkende tank heeft het goedje binnen de perken gehouden. Nu wordt de rest van het zuur opgezogen en in veiligheid gebracht.

Aan en rond het bedrijf werden metingen uitgevoerd. Een tijdlang werd een operationele coördinatiefase opgestart, waarbij bewoners in straten ten noorden van het bedrijf preventief werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Het ging om de buurt met de straten Kleine Amer, Vijverstraat, Moerplas en Coolhemstraat. Omstreeks 16 uur was het gevaar geweken en werd de fase afgeblazen.

Meest gelezen