Palestijnse gevangenen stoppen met hongerstaking

De honderden Palestijnen die sinds 17 april in hongerstaking waren in Israëlische gevangenissen om betere omstandigheden in de gevangenis te eisen, hebben hun staking stopgezet. Dat hebben Palestijnse en Israëlische bronnen gemeld.

De staking werd opgeschort na een akkoord tussen afgevaardigden van de gevangenen en de Israëlische autoriteiten, zei de voorzitter van de Club van Gevangenen, Qaddura Farès. Een woordvoerder van de Israëlische gevangenisadministratie bevestigde de beëindiging van de staking.

Volgens de administratie krijgen de gevangenen krachtens het akkoord recht op twee bezoeken per maand, tegen een per maand voordien. Dat was een van de hoofdeisen van de hongerstakers.

Het einde van de hongerstaking van meer dan 800 gedetineerden valt samen met het begin van de ramadan.

Meest gelezen