Aanslag Manchester: Britse politie arresteert twee nieuwe verdachten

In Manchester zijn opnieuw twee verdachten opgepakt in verband met de dodelijke aanslag eerder deze week. Het gaat om een 25-jarige en een 19-jarige man.
Archieffoto

De 19-jarige man werd in de loop van de avond opgepakt tijdens een huiszoeking in de Gorton-wijk in Manchester. Hij wordt verdacht van "inbreuken op de terrorisme-wetgeving". Meer bijzonderheden zijn niet bekend. De politie van Manchester maakte het nieuws bekend op Twitter (zie onder).

Eerder vandaag was ook al een 25-jarige man opgepakt, eveneens op verdenking van terroristische misdrijven. Ook hier werd meer informatie over de precieze link met de aanslag niet vrijgegeven. De Britse politie is ook nog een huis aan het doorzoeken in de wijk Rusholme in Manchester.

In totaal zitten nu 13 mensen in de cel na allerhande politieacties deze week, 2 andere mensen, een man en een vrouw werden na verhoor weer vrijgelaten. Volgens de Britse autoriteiten is het grootste deel van de terreurcel nu opgerold, al verwachten ze toch nog meerdere arrestaties.

Bij de aanslag na het concert van Ariana Grande in de Manchester Arena  maandagavond vielen 22 doden en tientallen gewonden, toen de dader Salman Abedi er zichzelf opblies met een spijkerbom. 

Meest gelezen