Al 146 doden en half miljoen ontheemden na noodweer op Sri Lanka

Op het Zuid-Aziatische eiland Sri Lanka zijn nu al 146 doden geteld na de hevige regen van vrijdag. Hele dorpen staan blank en huizen zijn weggespoeld door modderstromen. Zo'n half miljoen mensen zijn op de vlucht.

Op sommige plaatsen is het water intussen wat gezakt nu de regenval wat is afgenomen. Daardoor kunnen reddingswerkers iets makkelijker de getroffen inwoners bereiken. Maar heel wat andere dorpen staan op dit moment nog steeds volledig blank.

Het gaat om de ergste overstromingen en daarop volgende aardverschuivingen in 15 jaar tijd op Sri Lanka. Honderdduizenden mensen hebben hun huis moeten ontvluchten, velen van hen hebben alles verloren.

Op dit moment staat de dodentol op 146 slachtoffers, maar nog ruim 100 andere mensen zijn nog vermist. Onder de slachtoffers zijn heel wat kinderen.

Sri Lanka heeft een oproep gedaan voor internationale hulp. Onder meer India en de Verenigde Naties sturen hulp. 

Meest gelezen