AlphaGo stopt met bordspel en gaat wetenschap helpen

Google gaat het zelflerende computerprogramma AlphaGo gebruiken om wetenschappers te helpen om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Dat heeft Google beslist nadat AlphaGo de Chinese wereldkampioen Ke Jie heeft verslagen in het strategische bordspel Go.

Google stopt met de ontwikkeling van het zelflerende computerprogramma AlphaGo. Het Amerikaanse techbedrijf sloeg de wereld met verstomming door een software te ontwikkelen die de beste Go-spelers ter wereld het onderspit laat delven.

De voorbije week versloeg AlphaGo de Chinese wereldkampioen Ke Jie met 3-0. Go wordt beschouwd als het meest ingewikkelde bordspel ter wereld.

Het team dat AlphaGo heeft ontwikkeld, Google Deepmind, gaat met de knowhow van AlphaGo een programma ontwikkelen dat wetenschappers kan helpen om geneesmiddelen te ontwikkelen.

Meest gelezen