Drukke terugkeer van kust, maar geen grote problemen

Het is de hele middag druk geweest op de E40 van de kust naar het binnenland, maar grote problemen waren er niet. "Intussen is de file fors afgenomen", aldus VRT Verkeer.
Archieffoto

De terugtocht van het drukke en zomerse Hemelvaartweekend begon al rond het middaguur en sindsdien was het vrij druk op de autosnelweg richting binnenland. "Maar de toestand bleef stabiel, er waren geen dramatische toestanden", aldus de verkeersredactie. Momenteel is er op de E40 nog een verliestijd van 15 minuten tussen Drongen en Zwijnaarde. De file naar het binnenland is dus fors afgenomen.

Heel veel mensen hebben overigens voor de trein gekozen om naar en van de kust te reizen. De NMBS heeft in totaal 129.672 reizigers naar de vier grote kuststations vervoerd. De spoorwegmaatschappij zette daarvoor 51 extra treinen in en verlengde nog eens 5 andere treinen. Oostende spande de kroon met in totaal 92.500 reizigers.

De kust beleefde een topweekend de afgelopen vier dagen. Zo'n 550.000 dagjestoeristen zochten verkoeling aan zee.

Meest gelezen