Politie verspreidt nieuwe foto's dader Manchester, enkele uren voor de aanslag

De Britse politie heeft twee nieuwe foto's vrijgegeven van Salman Abedi, de man die afgelopen week in Manchester een bloedige aanslag pleegde bij een concertzaal. De autoriteiten hopen zo meer te weten te komen over de activiteiten van de dader in de uren en dagen voor de aanslag.

De nieuwe beelden komen van bewakingscamera's. Daarop is Abedi te zien met bril, een zwarte bodywarmer en een bruine baseballpet. De beelden zijn genomen op de dag van de aanslag, maar waar en wanneer precies is niet duidelijk.

Het onderzoek naar het netwerk rond Abedi gaat nog steeds verder. De politie denkt het grootste deel ervan te hebben opgerold, waardoor het terreurniveau in het Verenigd Koninkrijk gisteren verlaagd werd van "kritiek" naar "ernstig".

Op dit moment zitten elf mensen in de cel. Volgens de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd is het evenwel niet uitgesloten dat er nog medeplichtigen vrij rondlopen.

Bij de aanslag na het concert van tieneridool Ariana Grande in de Manchester Arena vielen maandagavond 22 doden. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS.

Minuut stilte op Wembley

Gisteravond werd in het legendarische Wembley-stadion in Londen een minuut stilte gehouden voor aanvang van de voetbalbekerfinale tussen Arsenal en Chelsea. De Britse prins William legde er samen met de burgemeester van Manchester ook een krans neer ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag. 

Meest gelezen