Trump is nog maar net terug in de VS en hij tweet opnieuw over de "fake" media

De Amerikaanse president Donald Trump haalt in een reeks tweets opnieuw uit naar de media, die volgens hem "fake news" brengen. Hij lijkt daarmee te reageren op de heisa rond zijn schoonzoon en adviseur Jared Kushner, al noemt hij die niet bij naam. Trump, die nog maar net terug is in de VS, had zich de voorbije dagen gedeisd gehouden op Twitter.

Trump is sinds vandaag terug in de VS na zijn 9-daagse buitenlandse reis die hem onder meer naar Brussel bracht. Vanuit Europa reageerde hij niet op de nieuwe ontwikkelingen in het Rusland-schandaal, waarbij de focus verschoven is naar Jared Kushner, de schoonzoon en nauwe adviseur van Trump.

Kushner zou volgens The Washington Post in december vorig jaar aan de Russische ambassadeur in Washington hebben gevraagd om een geheim communicatiekanaal in te leggen dat niet kan worden afgeluisterd door de Amerikaanse inlichtingendiensten.

In zijn tweets heeft Trump het over "fake news" en verzonnen verhalen op basis van bronnen die niet bestaan. "Als je de woorden "bronnen zeggen" ziet staan, en ze geen namen noemen, dan is het heel goed mogelijk dat die bronnen niet bestaan maar verzonnen zijn door de schrijvers van het fake news", aldus Trump.

Meest gelezen