Zonnige weer bezorgt de kust een uitstekend hemelvaartweekend

De toeristische sector aan de kust heeft een sterke vierdaagse achter de rug. Het hemelvaart­weekend bracht 550.000 dagtoeristen naar de kust en de hotels zaten bijna vol. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer na een rondvraag. De NMBS heeft dan weer bijna 130.000 reizigers naar de grote kuststations vervoerd.
In Oostende trok het evenement "Oostende voor Anker" veel volk.

Het hemelvaartweekend zorgde voor een massale toeloop naar de kust, met 550.000 dagtoeristen over het hele weekend. Daarmee worden de verwachtingen van een half miljoen dagtoeristen ruim overtroffen. Donderdag alleen al waren er 220.000 dagtoeristen aan zee. Het is nu al zeker dat het weekend een van de piekmomenten van het jaar geweest zal zijn.

Ook voor het verblijfstoerisme was het een topweekend. Tijdens het weekend hebben hotels een bezettingsgraad van 95 procent of meer genoteerd. Er wordt verwacht dat het goede weer van de afgelopen dagen ook zal leiden tot lastminuteboekingen voor het komende pinksterweekend.

De kusthoreca profiteerde volop mee. De vele evenementen in de kustgemeenten hebben tijdens de voorbije dagen gezorgd voor een aangename vakantiesfeer, onder meer Oostende voor Anker in Oostende en de Havenfeesten in Blankenberge lokten veel volk.

Extra treinen

De NMBS heeft tijdens het zonovergoten hemelvaartweekend 129.672 reizigers naar de vier grote kuststations vervoerd. De maatschappij zette daarvoor 51 extra treinen in en verlengde nog eens 5 andere treinen. Dat heeft de NMBS vanavond gemeld.

De 51 extra treinen naar Oostende, Blankenberge, Knokke en De Panne kwamen bovenop het bestaande aanbod. Oostende spande de kroon met in totaal 92.500 reizigers die 's ochtends in de badstad arriveerden. Blankenberge volgde met 27.964 reizigers.

Het voordelige weekendbiljet bij de NMBS was al vanaf woensdagavond geldig.
 

Twee van de schepen van "Oostende voor Anker".

Meest gelezen