"Kattenredder" moet zelf gered worden uit kastanjeboom

De brandweer heeft gisterenavond in het Nederlandse Winschoten een kattenredder uit een hoge boom moeten halen. De heldhaftige man bleef namelijk steken op 15 meter hoogte. Hij durfde niet verder omhoog, maar ook niet naar beneden.

De brandweer kon, na een uur proberen, de man veilig naar beneden halen. Ondertussen klom de koppige kat, die al sinds vrijdag in de boom zit, door alle commotie nog hoger in de kastanjeboom, zo meldt De Telegraaf.

De brandweer probeerde het dier met honderden liters water uit de boom te spuiten. Beneden stonden zelfs een paar mannen met een doek klaar om het beest veilig op te vangen, maar alle pogingen bleken tevergeefs. De redders dropen drijfnat af. Uiteindelijk werd er besloten een schaaltje kattenvoer neer te zetten in de hoop dat het dier zelf naar beneden komt.

Meest gelezen