BBC-show "Blue Peter" rouwt om presentator John Noakes

John Noakes, een van de presentatoren van de BBC-show "Blue Peter", is overleden. Noakes werd 83 en had al een tijdje alzheimer. In het Verenigd Koninkrijk staat hij in het geheugen gegrift als de actieman van de show in het eeuwige gezelschap van zijn hond Shep.
PA Wire/PA Images
John Noakes is de man met bril (in het midden) die gehurkt zit.

Noakes presenteerde het kinderprogramma samen met Christopher Trace, Valerie Singleton, Lesley Judd en Peter Purves, en dat twaalf jaar lang van 1965 tot 1978.

BBC-topman Tony Hall omschrijft Noakes als een van de meeste geliefde presentatoren. "Hij was een warme en geëngageerde presentator en bezorgde kinderen de meest memorabele tv-momenten. Hij zal gemist worden door vele vrienden en zijn familie."

Meest gelezen