Canvas trakteert 24 keer met cinema in 7 Vlaamse steden

Canvas toert komende zomer door Vlaanderen met Cinema Canvas. Het VRT-net strijkt daarbij in 7 Vlaamse steden neer waar filmliefhebbers alles samen 24 keer van een film in een zomerse setting kunnen genieten.

"One flew over the cuckoo's nest", "Dangerous liaisons" of "Badlands": fans van deze en nog 21 andere kwaliteitsfilms kunnen in juli en augustus terecht bij Cinema Canvas, een cinefiele tournee van Canvas die halt houdt in Kortrijk, Antwerpen, Genk, Leuven, Sint-Truiden, Gent en Vilvoorde.

In elke stad vertoont Canvas drie films, telkens op woensdag- , donderdag- en vrijdagavond. Dat gebeurt op groot scherm in een sfeervolle setting met onder meer een zomerbar en een foodtruck.

Elke film is gekozen door een bekende filmliefhebber. Samen met een vaste gastheer en een wisselende collega-filmkenner leidt die de film ter plaatse in. Dit gesprek is net als de aansluitende film simultaan op Canvas te zien.

Cinema Canvas belooft een divers aanbod van klassiekers, cultfilmpjes en onbekende filmpareltjes van vroeger en nu. De precieze programmering geeft Canvas pas later vrij. Ook de exacte locaties zijn nog onduidelijk.

Wel zijn al enkele namen bekend van filmliefhebbers die een film kiezen. Het gaat onder meer om Jan Eelen, Hilde Van Mieghem, Fien Troch, Erik Van Looy, Marcel Vanthilt en Amira Douadi. Collega-filmkenners als Anke Brouwers (Universiteit Antwerpen), Lisa Colpaert (University of Arts in Londen / Cinea), Patrick Duynslaegher (Film Fest Gent), Wouter Hessels (RITCS) en Gertjan Willems (Universiteit Gent) staan hen bij.

Meest gelezen