Chokri Mahassine (Pukkelpop) wil festivals in zuidelijk Afrika organiseren

Chokri Mahassine wil het festival Oppikoppi in Kaapstad en andere evenementen in Zuid-Afrika en omringende landen nieuw leven inblazen. Daarvoor hebben enkele Zuid-Afrikaanse festivalpromotoren en Europese investeerders -waaronder Mahassine dus- het bedrijf Matchbox Live opgericht.

"Het is niet de bedoeling dat wij daar nu eens gaan vertellen hoe ze het daar precies moeten aanpakken", zegt Mahassine in Het Belang van Limburg. "We gaan wel investeren, onze kennis delen en adviseren. Een eerste wapenfeit is dat Oppikoppi voortaan in oktober zal plaatsvinden in plaats van augustus wanneer de meeste internationale bands door Europa toeren." Mahassine ziet ook mogelijkheden voor Vlaamse bands: "Het lijkt me logisch dat onze groepen nu weer makkelijker de weg zullen vinden naar zuidelijk Afrika."

Pukkelpop en Oppikoppi werken al jaren samen. Zo wisselen beide festivals jong talent uit. "Tijd om onze samenwerking naar het volgende level te brengen. Net als Pukkelpop wil Oppikoppi nieuw talent ontdekken zonder gevestigde namen uit het oog te verliezen. Via Matchbox Live kunnen we Oppikoppi helpen om een van de meest invloedrijke festivals van Afrika te worden",  aldus Mahassine bij de voorstelling van het bedrijf vorige week.

Het festival Oppikoppi:

Meest gelezen