Fans "House of cards" tellen af naar seizoen 5, "Trump heeft al onze ideeën gestolen"

Morgen lanceert Netflix het 5e seizoen van "House of cards", de serie over de fictieve Amerikaanse president Frank Underwood en zijn meedogenloze dorst naar macht. Volgens hoofdrolspelers Kevin Spacey en Robin Wright haalt de realiteit onder president Donald Trump de fictie stilaan in.

Het is een datum die verwoede fans van "House of cards" al lang in hun agenda hebben aangestipt: 30 mei 2017. Netflix heeft immers aangekondigd het vijfde seizoen van de serie die dag integraal online te gooien. Morgen is het eindelijk zo ver.

Dat vijfde seizoen volgt opnieuw het wel en wee van de fictieve Amerikaanse president Frank Underwood (Kevin Spacey) en zijn echtgenote Claire (Robin Wright) die verwoede pogingen ondernemen om hun macht te behouden en daarbij niks of niemand ontzien.

Donald Trump

Het scenario was af nog voor Donald Trump in november vorig jaar de presidentsverkiezingen won. Ook een groot deel van de opnames was op dat moment al achter de rug. De vele ontwikkelingen in de Amerikaanse politiek sinds de miljardair uit New York zijn intrek in het Witte Huis heeft genomen, overschaduwen volgens Spacey en Wright stilaan de verhaallijnen in de serie.

"Trump is trumping us" ("Trump troeft ons af"), zei Wright daarover in "The Ellen show" van Ellen DeGeneres. "We hebben geen ideeën meer, hij heeft ze allemaal gestolen."

(Lees voort onder video)

"In sommige seizoenen hebben we dingen gedaan die mensen te gek voor woorden vonden, die ze niet voor mogelijk hielden in Washington", zei Spacey op zijn beurt in "Today" op NBC. "Achttien maanden later beseffen ze dat het wél mogelijk is."

BEKIJK: De Trailer van seizoen 5 van "House of cards"

Meest gelezen