Ier Noel Curran wordt nieuwe directeur van EBU

De Ier Noel Curran wordt vanaf september de nieuwe directeur-generaal van de European Broadcasting Union. Dat heeft het samenwerkingsverband van de publieke omroepen in Europa meegedeeld.

De 52-jarige Curran was hoofdredacteur, uitvoerend directeur en algemeen directeur van de Ierse openbare omroep RTE. Hij producete onder meer het Eurovisiesongfestival in 1997 en is gehuwd met Eimear Quinn, de zangeres die het jaar voordien de liedjeswedstrijd won.

In een persmededeling roemt de Belgische voorzitter van de EBU, Jean-Paul Philippot, de nieuwe Ierse directeur om zijn ruime operationele ervaring en de sterke voeling met de waarden van publieke dienstverlening.

Curran treedt in de voetsporen van Ingrid Deltenre. De Zwitserse met Nederlandse roots runde de EBU sinds 2010, maar kondigde in februari haar vertrek aan. Ze wil zich meer toeleggen op haar zitjes in de raden van bestuur van onder meer Givaudan en Deutsche Post/DHL.

Meest gelezen