Muziekfestival voor mindervaliden krijgt nieuwe look

Buitenbeenpop, een openluchtfestival voor mensen met een beperking, is voor zijn 18e editie in een nieuw jasje gestoken. Met een nieuw logo, nieuwe inkleding en nieuwe randanimatie wil het festival deze zomer zowat 1.000 bezoekers meer naar Leopoldsburg lokken.

Op vrijdag 25 augustus weerklinken de Vlaamse hits van onder meer De Romeo's, Bart Kaëll, Sam Gooris en Gene Thomas over de hele festivalweide van Buitenbeenpop in Leopoldsburg. Nieuw aan deze editie is dat het festival voorzien is van een nieuw logo, maar daar blijft het niet bij. "Er wordt dit jaar een specifieke festivalsfeer gecreëerd met veel kleuren en vlaggen zodat de bezoekers het gevoel hebben echt op een festival aan te komen", zegt organisator Theo Bellemans. "Een echte eyecatcher wordt de Sky-Watch, een platform dat 24 personen in een oogwenk 50 meter naar boven hijst."

Ook nieuw is de samenwerking met Inter. "Dankzij deze organisatie kunnen we nu ook mensen met een beperking, die nog thuis verblijven, benaderen", aldus Bellemans. "Tot nu konden we enkel de mensen bereiken die in een instelling of centrum verblijven."

De organisatie mikt voor de 18e editie van Buitenbeenpop op zo'n 7.000 bezoekers. "We willen het hen zo comfortabel mogelijk maken", aldus nog Bellemans. "Zo is er aangepast sanitair, een rolstoelpad van meer dan 6.000 vierkante meter, een verzorgingsruimte, een rust- en slaapruimte, een aangepaste pendeldienst van en naar het station en 2.500 vierkante meter schuilruimte."

Tickets voor Buitenbeenpop zijn te koop voor 12 euro in het cultuurcentrum, de dienst Toerisme en het gemeentehuis van Leopoldsburg.

Meest gelezen