Onrustwekkende verdwijning van 14-jarig meisje uit Ukkel, mogelijke radicalisering

Politie en gerecht zijn op zoek naar een 14-jarig meisje uit Ukkel. Het meisje vertrok woensdag naar school, maar kwam daar nooit aan. Het gaat om een onrustwekkende verdwijning. Mogelijk zou het meisje geradicaliseerd zijn.

De 14-jarige Firdaous Bouhaltite Soulaimane vertrok woensdag naar school, maar kwam daar nooit aan. De verdwijning wordt als onrustwekkend beschouwd omdat het om een heel jong meisje gaat, dat normaal gezien regelmatig naar school gaat, laat het parket weten. Maar ook de piste van radicalisering en mogelijk een vertrek naar Syrië wordt niet uitgesloten, vertelt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. Mogelijk is het meisje ernstig in gevaar.

"Deze verdwijning wordt net als alle andere onrustwekkende verdwijningen behandeld, alleen is het zo dat we hier twee foto's verspreid hebben: een in traditionele kledij en een in westerse kledij. Het meisje kleedt zich op beide manieren en de piste van radicalisering en een mogelijk vertrek naar Syrië wordt nog onderzocht. Op basis van ons onderzoek kunnen we momenteel niet zeggen of ze daadwerkelijk op weg is naar Syrië. Mogelijk bevindt ze zich nog steeds in België. Wel weten we dat ze nog nooit in Syrië geweest is."

De oudere zus van het meisje zou een teruggekeerde Syriëstrijder zijn. Zij werd samen met haar vriend opgepakt op woensdag, de dag dat Firdaous verdween en is intussen aangehouden in het kader van een terreurdossier. Op dit ogenblik zouden er geen aanwijzingen zijn dat het meisje iets van plan is in ons land. Zij werd sinds kort opgevolgd door de jeugdrechtbank wegens haar oudere zus, die teruggekeerd is uit Syrië.

Wie meer informatie heeft over Firdaous Bouhaltite Soulaimane wordt gevraagd om contact op te nemen met de federale politie. U kan het opsporingsbericht hier nalezen.

Meest gelezen