Premier Michel moet medische behandeling volgen na knal op 20 km Brussel

Een voor dinsdag geplande tussenkomst van premier Charles Michel in de Kamer moet uitgesteld worden omdat de premier een aantal medische behandelingen moet volgen als gevolg van gehoorschade die hij heeft opgelopen bij de start van de 20 kilometer van Brussel. Dat heeft zijn woordvoerder maandag meegedeeld.

Michel stond zondag aan de zijde van prinses Astrid bij de start van de Brusselse loopwedstrijd. Toen de prinses het startschot loste, werd de premier zichtbaar opgeschrikt door de knal. Het voorval heeft nu ook een medisch staartje gekregen. "De premier moet binnen de 48 uren na het voorval een aantal behandelingen volgen", meldde zijn woordvoerder Barend Leyts.

Maandag vond al een eerste medisch onderzoek plaats. Ook dinsdag volgt nog een behandeling. Daardoor moet het optreden van Michel in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, waar hij tekst en uitleg zou verstrekken over het investeringspact, naar een latere datum verschoven worden. Voor het overige kan de eerste minister zijn geplande activiteiten gewoon uitvoeren, maar hij zal ook na dinsdag de behandeling nog moeten voortzetten.

Meest gelezen