Twee doden bij bizarre reeks ongevallen in Harelbeke, vermoedelijke wanhoopsdaad

In Harelbeke, in West-Vlaanderen, zijn afgelopen nacht twee doden gevallen bij een bizarre reeks ongevallen. De drie ongevallen werden veroorzaakt door dezelfde man na een incident van huiselijk geweld.

Na een incident van huiselijk geweld tegen zijn vrouw was de verdachte weggevlucht met zijn voertuig, waarna hij iets verderop tegen een geparkeerde vrachtwagen botste. 

Een koppel dat de verdachte te hulp schoot, werd overmeesterd door de man, waarna die met hun auto met hoge snelheid wegreed. Het koppel bevond zich op dat moment nog in de wagen. Iets verderop verloor de verdachte opnieuw de controle over het stuur. De mannelijke passagier overleed ter plaatse, de vrouwelijke passagier werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. 

De verdachte kon opnieuw wegvluchten met de auto van een persoon die hulp bood aan de slachtoffers. Hij botste vervolgens op een geparkeerde vrachtwagen, waarbij hij zelf om het leven gekomen is. Volgens de eerste vaststellingen gaat het vermoedelijk om een wanhoopsdaad. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de ongevallen te onderzoeken. De familieleden van de slachtoffers worden momenteel opgevangen door slachtofferhulp.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen