Wie kwam er als eerste over de streep in het tempelcomplex Angkor Wat?

De Vlaamse vrienden Brecht en Cedric hebben het programma "Peking express" gewonnen. Zij kwamen gisteren als eerste over de streep in het bekende tempelcomplex van Angkor Wat in Cambodja en klopten daarmee de gedoodverfde favorieten Siham en Hicham.

Brecht en Cedric verzilverden in een spannende finale hun 5 amuletten - 4 ter waarde van 2.500 euro en 1 ter waarde van 5.000 euro - en winnen 15.000 euro.

"De tegenstand was ongelooflijk sterk en dat maakt de overwinning nog zoveel beter. Als ik het zou mogen overdoen, zou ik het altijd samen met Brecht doen en altijd op dezelfde manier", reageert Cedric op de overwinning. Die tegenstand waren de Nederlanders Hicham en Siham, de broer en zijn sterk gedreven zus.

De andere finalisten, Laura en Ann-Sophie, vielen al af na de eerste opdracht. Zij zijn naar eigen zeggen met "opgeheven hoofd en een gelukkig gevoel" naar huis gegaan.

Acht weken lang hebben 3 Vlaamse en 3 Nederlandse duo’s met 1 euro per dag door de straten van Zuidoost-Azië gelift. Goed voor een race van 3.750 kilometer doorheen Vietnam, Laos en Cambodja.

Meest gelezen