Zo haal je je zoon dus best niet van school af

Het was de laatste schooldag van zijn zoon Jack aan de Stillwater Junior High School, in de Amerikaanse staat Minnesota, vorige week en dat kon vader Justin Beadles toch niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Hij bedacht een plannetje om dat einde “onvergetelijk” te maken. Dat daarbij een gevoel van schaamte, op een grappige manier welteverstaan, kwam bij kijken, was mooi meegenomen. En dus haalde vader Justin zijn beste speedo-zwembroek boven. Zoon Jack kon niet anders dan de hele situatie ondergaan, tot genot van de andere studenten en van het internet. Het filmpje werd op Facebook al bijna 27 miljoen keer bekeken.

Op nieuwswebsites Stillwater News Press en News 9 deden vader en zoon hun verhaal. Justin: "Terwijl ik met mijn vrouw een origineel idee aan het uitdokteren was, kwam ik plots terecht bij de vraag: “Hoe zou het zijn mocht Michael Phelps hem van school afhalen?” Mijn vrouw antwoordde onmiddellijk: "Dat zou geweldig zijn." Omdat ik triatlon gedaan heb, had ik nog een speedo-zwembroek liggen. Medailles heb ik dan geleend. Had ik die niet meegenomen, dan dacht men misschien dat ik in mijn ondergoed aan het rondlopen was. Met het gevaar dat men de politie zou bellen."

"Begrijp me goed, ik heb nooit het idee gehad om hem te straffen. Ik wilde hem eigenlijk ook niet in verlegenheid brengen. Ik wilde gewoon iets doen wat we ons nog lang zouden herinneren. Ik heb het dus gedaan omdat ik hem graag zie."

Jack: "Ik schaamde me toch, laat me zeggen, voor 50 procent. Iets in mij zei dat ik best zo hard mogelijk moest weglopen. Mijn vader heeft het filmpje online mogen zetten, omdat de laatste schooldag achter de rug was. Men kon me dan tenminste niet op school belachelijk maken."

Justin: "Zelfs indien niemand dit filmpje had willen zien, dan nog zou ik het opnieuw doen. Gewoon om de uitdrukking op het gezicht van mijn zoon te zien. En hem, samen met mij te zien denken: "Mijn vader is een echte idioot." Terwijl hij het intussen ook wel dik oké vindt dat ik dit doe."

Meest gelezen