Aandelen moedermaatschappij British Airways verliezen terrein

De problemen van de afgelopen dagen bij luchtvaartmaatschappij British Airways zijn slecht nieuws voor moedermaatschappij IAG, waartoe ook het Spaanse Iberia en Vueling en het Ierse Aer Lingus behoren. Het IAG-aandeel is vanmorgen met 4,3 procent in waarde gedaald op de beurs van Londen.

British Airways kreeg de voorbije drie dagen te maken met een wereldwijd informaticaprobleem, een gevolg van en stroomstoring. Als gevolg daarvan moesten talloze vluchten worden geschrapt. De storing had gevolgen voor 75.000 vliegtuigpassagiers en het vliegverkeer op de Londens luchthavens Heathrow en Gatwick raakte zwaar verstoord.

"Ons informaticasysteem werkt weer optimaal", meldt British Airways vanmorgen. De maatschappij waarschuwt wel dat sommige passagiers nog wat geduld zullen moeten oefenen voor ze hun bagage terugkrijgen.

Meest gelezen