Anne Geddes: "Die update van hun leven geeft me een goed gevoel"

Eenieder van ons kent ze, de foto’s van Anne Geddes. In de jaren 90 ontstond er een heuse hype rond haar babyfoto’s waarbij ze de kleine gastjes in kleurrijke bloempotten stak, of verkleedde als een stukje fruit of een bijenpakje liet aantrekken. Intussen stond de tijd niet stil en werden de baby’s groter. Dat inspireerde Geddes, intussen 60, vorig jaar tot de vraag: "Hoe zou het nog zijn met hen?" Intussen blijft ze maar antwoorden krijgen op die vraag en ze deelt de verhalen graag op haar Instagram-account.

Anne Geddes op nieuwswebsite Huffington Post: "Ik heb altijd met mijn familie gegrapt dat, als ik 60 word, ik wil weten wat er met mijn baby’s gebeurd is. Vorig jaar ben ik dan op zoek gegaan naar een update van hun leven."

"Wat blijkt? Sommigen hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio. Ofwel studeren ze nog en staan op het punt hun diploma te halen, ofwel zijn ze de wijde wereld ingetrokken. Sommigen hebben zelfs al kinderen. Het voelt leuk om dit van hen te vernemen."

"Bovendien is het fijn om die oude foto’s opnieuw te zien en vast te stellen dat ze de tand des tijds hebben doorstaan. Wat toen ook wel de bedoeling was toen ik die baby’s op dat moment fotografeerde. Ik wilde een foto op zo’n manier maken dat hij 20, 30 en 40 jaar later ook nog relevant zou zijn."

"Verhalen van ouders met premature baby’s die me vertellen hoe die foto’s hen aangemoedigd hebben om verder te gaan, dat ze zien dat hun baby er ook zal geraken, ik heb zoveel van die verhalen gehoord."

"Voor mij zijn baby’s het ultieme voorbeeld van een nieuw begin. Ouders kennen dat gevoel dat, eens de baby er is, ze beseffen dat hij of zij er is om van de wereld een betere plaats te maken."

Hier beneden publiceren we een aantal recente updates van de Geddes-baby’s, inclusief hun verhaal. Meer verhalen kunt u vinden op de Instagram-account van Geddes.

Meest gelezen