Autobestuurder rijdt zich vast in verse beton

Wellicht door te weinig rij-ervaring nam de 19-jarige Shadrach Yasiah midden vorige week een verkeerde beslissing, die hem in een strook vers gegoten beton deed afslaan. De wegenwerken waren nochtans duidelijk aangegeven en de verkeerskegels gaven aan op het verharde wegdek te blijven. Er kwam uiteindelijk veel trek- en duwwerk aan te pas om de wagen terug op het droge te brengen.

Het voorval deed zich voor in Lincoln, in de Amerikaanse staat Nebraska. Meer dan waarschijnlijk wilde de bestuurder naar het andere verharde gedeelte van de weg en had hij niet verwacht weg te zakken in het beton.

Volgens de politie was het wel niet duidelijk of het beton al opgedroogd was. Daarom zal de jongeman door hen dan ook niet gedagvaard worden. Maar de verantwoordelijke voor de werken, Thomas Shafer, vindt dat Yasiah wel degelijk voor de kosten moet opdraaien: "Ik denk dat er voor 10.000 dollar kosten zijn. We hebben de wagen immers uit het beton moeten halen, de losse modder hebben we moeten wegschrapen, we hebben nieuwe beton moeten gieten en dan alles nog moeten afwerken."

"Het beton lag hooguit een half uur op zijn plaats. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je daar dan inrijdt. Bovendien, die verkeerskegels staan daar voor een reden", aldus Shafer nog op nieuwswebsite Fox 42.

Meest gelezen